RobotsenyMontquímic
Som Escola Ginebró
La robòtica educativa desenvolupa una motivació més elevada de aprenentatge, enforteix la creativitat i estimula del pensament.
La robòtica a l'escola
Ens permet aplicar en forma de joc o projecte els continguts adquirits en disciplines com matemàtiques, informàtica o mecànica, entre d’altres. L’objectiu és crear un entorn d’aprenentatge basat en l’experimentació i l’autodescobriment, i així motivar entusiasme dels alumnes per la ciència i la tecnologia.
Cicle Superior
L’alumna de Cicle Superior treballem la robòtica a través dels ambients d’aprenentatge. Els ambients són espais d’aprenentatge en grups reduïts. S’utilitzen materials específics per fer un treball manipulatiu, creatiu i experimental, i una metodologia que fomenti habilitats i processos. Cada alumne escollim a quin ambient volem anar, amb la condició que ha de ser diferent cada semana. Ens barregem alumnes de cinquè i de sisè.
En què consisteix l’ambient de robòtica a CS?
El primer i el segon trimestre ens ofereixen diversos reptes que haurem d’anar resolent al llarg de la setmana per equips. Cada prova té una puntuació determinada. Cada grup disposem d’un robot i del material complementari per poder resoldre les diverses proves. Quan aconseguim fer bé un repte, el gravem amb l’Ipad i el pengem al Classroom de robòtica. D’altra banda, a l’ambient també ens presenten la Robotseny i ens expliquen en què consisteix.
A partir del tercer trimestre, preparem les proves de la Robotseny. Expliquem en què consisteixen les proves i les anem resolent per grups. En aquest moment, els alumnes que hem decidit fer de representant a l’escola, ens trobem setmanalment per continuar preparant les proves, amb moltes ganes i il·lusió. Hem parlat molt sobre la importància de treballar cooperativament i també que l’essència d’aquesta experiència és passar-ho molt bé i aprendre un munt!
Equips a Cicle Superior
Ens hem dividit en dos equips: els Ginebots i els Ultimate Ginebró.
​
L’equip dels Ginebots està format per en Julià, Nicolás, Gerard, Roger, Marc, Pau, Martí, Jordi i Oriol.
​
L’equip dels Ultimate Ginebró està format per l’Arnau, Oliver, Óscar, Marçal, Oriol i Eloi.
​
Som dos grups amb molt d’interès i motivació i aquests dies estem donant el millor de nosaltres mateixos!
La robòtica a l'ESO
La robòtica a 1r i 2n d’ESO forma part d’un espai d’aprenentatge rotatori que té una duració aproximada de sis setmanes, on tot l’alumnat realitza activitats i supera reptes amb els robots. Sempre treballen en grups de 3-4 integrants, de forma que potenciem la col·laboració i la cooperació entre els i les alumnes.
En totes les pràctiques incidim en els diferents aspectes relacionats amb la robòtica educativa, com són bàsicament el disseny, la construcció i la programació, fomentant la creativitat i l’enginy dins l’equip de treball.
Durant el tercer trimestre, ens trobem de forma setmanal amb els integrants que participen en la Robotseny, preparant i resolent cada prova per grups. És un equip dinàmic decidit a resoldre totes les proves possibles i a gaudir d’una estona divertida i diferent entre amics!
Equips a l'ESO
Pel que fa als participants, l’equip de primer cicle d’ESO està format per cinc alumnes: en Bernat, en David, l’Ignasi, el Max i en Santi.
Proves que anem aconseguint!
FIRA CIENTÍFICA
Pregunta de recerca:
Com beuen aigua els astronautes?
Com reciclen l'aigua a l'espai?
Investiguem a partir del mètode científic
Hem començat pensant per què necessiten aigua els astronautes de l’espai: per veure, per rentar-se, per cuinar, per netejar,...
Per començar hem intentat calcular quanta aigua necessiten, investigant quanta aigua fem servir nosaltres al llarg del dia. Per fer-ho cadascú ha omplert unes graelles al llarg de dos dies. Amb les dades que hem recollit, hem fet una mitjana de la quantitat d’aigua que gastem al llarg del dia. Ens n’hem adonat que la quantitat d’aigua que necessitarien tenir els astronautes a la nau és enorme, i no hi hauria manera ni de transportar-la ni d’emmagatzemar-la. Per tant hem deduït que el que han de fer és, sobretot, reutilitzar-la i reciclar-la.